Bizden / KIYMALI NOHUT
|
|
KIYMALI NOHUT
Bu ürünle ilgili resim bulunmamaktadır
|
|
Malzemeler
|
|
3 su bardağı Bizden Nohut
250 gr. Kıyma
1 çorba kaşığı biber salçası
1 iri soğan
Zeytinyağı
Nane
Karabiber
Tuz
1 küp şeker |
|
|
Hazırlanış
|
|
Nohutlar üzerlerini örtecek kadar su koyulmuş bir tencerede haşlanır. Suyu süzüldükten sonra, kıyma doğranmış soğanla birlikte düdüklü tencereye koyulur. Kıymalar suyunu salana kadar kaynatıldıktan sonra, nohutlar eklenerek sote edilir. Salça, tuz, baharatlar ve küp şeker ilave edilir. Üzerini örtecek kadar su eklendikten sonra tencerenin kapağı kapatılır ve pişirilir.
|
|
|
|
|