Bizden / BULGUR PİLAVI
|
|
BULGUR PİLAVI
Bu ürünle ilgili resim bulunmamaktadır
|
|
Malzemeler
|
|
2 bardak Bizden Bulgur
2 baş soğan
4 çorba kaşığı margarin
250 gr. Kuşbaşı
2 domates
4 bardak su
2 dolmalık biber (veya yeşil biber)
Kırmızıbiber
Karabiber
Tuz |
|
|
Hazırlanış
|
|
Bulgur yıkandıktan sonra suyu iyice süzülür. Doğranmış soğan yağ ile birkaç dakika sote edilir. Suyu çekince, rende domates, kıyılmış yeşil biber eklenerek biraz karıştırılır ve su ilave edilir. Koyulan su yaklaşık 4 bardak seviyesine çekilinceye kadar etler pişirilir. Bulgur katılır ve harlı ateşte bir iki karıştırıldıktan sonra orta ateşte pişmeye bırakılır. Suyunu çekince, altı kapatılarak demlenmeye bırakılır.
|
|
|
|
|