Bizden / HAVUÇLU VE BEZELYELİ PİLAV
|
|
HAVUÇLU VE BEZELYELİ PİLAV
Bu ürünle ilgili resim bulunmamaktadır
|
|
Malzemeler
|
|
2bardak Bizden Pirinç
3,5 bardak tavuk suyu
1 yemek kaşığı bizden margarin
2/3 bardak haşlanmış bezelye
2 orta boy havuç
½ demet dereotu
½ çay kaşığı safran
Tuz |
|
|
Hazırlanış
|
|
Pirinçler ılık suda yarım saat bekletilir. Aynı esnada haşlanmış havuçlar küp küp doğranır. 3 su bardağı tavuk suyu genişçe bir tencerede kaynatılır. Tuz ve margarin eklenip, yıkanıp süzülmüş pirinçler kaynayan suya bırakılır. Tahta kaşıkla hafifçe karıştırılır. Bir iki taşım kaynadıktan sonra altı kısılır. Pirinçler suyunu çekince de kapatılır. Küp havuçlar, bezelye ve kıyılmış dereotu pilavın üzerine koyularak, demlenmesi için 15 dakika beklenir. Dinleme sürecinden sonra karıştırılarak servis edilir.
|
|
|
|
|