ÇİĞ KÖFTE
Bu ürünle ilgili resim bulunmamaktadır
|
|
Malzemeler
|
|
200 gr. Çiğ köftelik Bizden Bulgur
100 gr. Çiğ köftelik et
5 diş sarımsak
30 gr. Kuru soğan
150 gr. Biber salçası
50 gr. Domates salçası
100 gr. Yeşil soğan
1 adet maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı pul biber |
|
|
Hazırlanış
|
|
Salça ve baharatlar bulgurla karıştırılır. Sarımsaklar iyice ezilerek ince doğranmış soğanla yoğrulur. Sonra çiğ köftelik et dahil edilerek yoğurmaya devam edilir. Soğan ve maydanoz ince ince doğranarak, hazırlanmış olan çiğ köftenin içine ilave edilir. İyice yoğrulduktan sonra, elde sıkarak köfte biçimi verilir.
|
|
|